Pagina's

7 juli 2011

Wentelteefjes

Ja, ik zie het. Mijn blog wordt steeds maar raar. Maar daar ga ik het dit keer niet over hebben. Het gaat over wentelteefjes. Ik ben niet echt zo'n ko die een perfecte gerecht kan klaar maken. Die titel is meer bestemd voor mijn moeder en mijn zus. Ik was van plan om wentelteefjes te gaan maken, tot ik erachter kwam dat ik niet meer wist hoe ik het moest maken. Ja, het klinkt raar. Ik wist alleen de hoe, maar niet met wat. Dus ben ik op de internet gaan rondsurfen en kwam verschillende recepten tegen.

Ingrediƫnten voor Wentelteefjes
  • 4 sneetjes oud brood
  • 1 ei
  • 2 eetlepels suiker
  • 200 milliliter melk
  • beetje kaneel, boter, bastersuiker
Klop in een schaal het ei met de suiker schuimig.
Klop de melk en de kaneel erdoor.
Snijd de sneetjes brood diagonaal door.
Wentel ze door het ei-mengsel. Laat ze ongeveer 5 min. weken.
Dat is belangrijk: dat het mengsel goed in het brood trekt.
Bak de wentelteefjes met 2 of 4 tegelijk in een koekepan met hete boter, in 2-3 minuten goudbruin en gaar.
Bestrooi ze voor het serveren met de basterdsuiker
 
 
Is het niet gemakkelijk? Dus straks zodra ik mijn broertje en zijn vriend naar school heeft gebracht, ga ik ze maken. Of misschien toch niet. Ik ben eigenlijk niet zo'n planner.
 
 
Xoxo, Hanan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten